Mail: henkf@schoep.net   Tel: 06-53830259
Home   |   Blog   |   Profiel   |   Organisatieadvies   |   Management   |   Publicaties   |   Referenties   |   Contact

blog

blog > Reclame voor een Crowdfundingsproject in de zorg

Reclame voor een Crowdfundingsproject in de zorg

Via het programma In voor zorg! van het ministerie van VWS, leerde ik stichting Buro Lima kennen. Ik mocht als coach begeleiding bieden bij de ontwikkelingen van de organisatie in al zijn facetten.

Buro Lima is een parel

Het blijkt een parel in het zorglandschap. Een organisatie die persoonlijke en kleinschalige zorg biedt aan kinderen met een psychische of verstandelijke beperking en hun ouders, die elders in de reguliere zorg niet goed terecht kunnen. Dat klinkt niet zo bijzonder, maar zoals zij het doen is dat het wel en ook passend bij de nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen.

Het gaat om kinderen met een (verstandelijke) beperking maar vaak ook bijkomende problematieken zoals ADHD, een stoornis uit het Autisme spectrum (ASS), Syndroom van Down en hechtingsproblematieken. Kinderen waar men op het speciaal onderwijs soms geen raad mee weet en vaak ook in grotere instellingen na volledige opname onvoldoende op kan in spelen. Buro Lima is in staat om in hechte samenwerking met de ouders, deze kinderen thuis te laten wonen. Lima biedt de ouders ondersteuning en begeleidt de kinderen buiten schooltijden, in de weekends en vaak ook 's avonds en 's nachts door de week. Buro Lima is daarin heel flexibel: nu bellen, morgen opvang geregeld.

Lima werkt vanuit een relatiegerichte visie met voortdurende persoonlijke aandacht en wordt professioneel ondersteund door behandelaars en experts van het CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise). Bij de zorgverlening en begeleiding speelt deelname in en van de samenleving een belangrijke rol. Veel organisaties, bedrijven en vrijwilligers uit de omgeving laten zich inschakelen.

Onze steun (geld) nodig

Na een bezwaarprocedure wegens 'geluidsoverlast van de kinderen' moeten ze nu verhuizen en daarvoor is geld nodig. Het lukt alleen om voldoende geld bij elkaar te brengen, als allerlei mogelijkheden worden benut. Dus ook crowdfunding, want ook onze hulp is nodig. Hier zet ik daarom een link naar de website waarop u kunt zien (ook door een mooi filmpje) waar het om gaat en om eventueel uw steun te geven: www.burolima.nl/crowdfunding.html

06-05-2014

2 reacties


Lianne
07 05 2014

Lieve Henk, Dank voor je mooie blog. Ik word er wat verlegen en ongemakkelijk van. Vind zelf dat het logisch en "normaal" is wat we doen. Ik ga proberen te geloven in het unieke en hoop dat de campagne gaat brengen wat Buro Lima nodig heeft! Wat de kinderen nodig hebben! Dank voor al je mooie, nodige en leerzame lessen. groet Lianne
Ilse Remmits
08 05 2014

Inderdaad. Als moeder van een van de kinderen en zelf een achtergrond in de zorg kan ik alleen maar beamen Buro Lima is top!!

Plaats een reactie


Naam


Reactie (max. 350 tekens, 350 resterend)


versturen